Projecten & exposities

 

Young meets Old

01-06-2016
I.s.m met Kunst circiut Deventer en Raster Welzijn zijn kunstwerken van het project Young Meets Old onthuld! De bewoners van Woon- en Zorgcentrum Humanitas Deventer hebben de expositie samen met de leerlingen van de Keurkamp geopend. Gespannen gezichten bij de leerlingen maar de ouderen waren zeer onder de indruk om hun verhaal terug te zien in een kunstwerk. Super om dit project i.s.m. Raster Welzijn mogelijk te maken! 
De expositie is tot eind augustus bij Humanitas te bekijken, de boekjes over dit project zijn te bekijken bij de Raster, Humanitas, Keurkamp en de Leeuwenkuil.

Art Rebel Kids

30-08-2015
Op 30 augustus juli exposeerden acht leerlingen van Etty Hillesum Lyceum De Keurkamp hun schilderijen op het Rariteitenkabinet Festival in Deventer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Deventer. Voorafgaand hebben deze leerlingen, oftewel ‘Art Rebel Kids’, vier maanden Street Art lessen gevolgd,  van  gast- en kunstdocent van de Leeuwenkuil Jim Kievit (Jimki) en Raster jongerencoach Daphne Katgert. Kwaliteiten en talenten werden daarin ontdekt en benut. Daarnaast leerden ze nieuwe graffiti- en schildertechnieken, om uiteindelijk toe te werken naar grote schilderijen die ze mochten exposeren op het Rariteitenkabinet Festival. Het Havenkwartier was door dit festival omgetoverd tot een creatieve en muzikale omgeving, met drie podia vol acts en een vol programma op het gebied van allerlei kunstvormen. Daar stonden deze graffiti-helden ook tussen, die met trots zichzelf en hun werk presenteerden aan al hun vrienden, vriendinnen, ouders en opa's en oma's.

 

Verf op Vinyl

11-06-2014
Verf op Vinyl is een project dat ontstond is samenwerking met Mannen met Platen. Vanuit Mannen met Platen kwam de wens om covers van platen te voorzien van een nieuw uiterlijk door illusraties op de cover te maken en deze zodoende voor de liefhebber opnieuw aan te bieden. Het project Verf op Vinyl is spuit en schilderkunst op LP hoezen vinyl platen. Ik maak deze werken om een hulde te brengen aan de creatieve en culturele bijdrage van de muziek. De hoezen en platen worden tentoongesteld en zin te koop in recordstore Variaword Deventer en in de vintagewinkel van Kaufhaus te Arnhem en Utrecht.

 

Grolsch 400

01-09-2014
11 mei 2015 bestond Grolsch 400 en zijn er speciale jubileum verpakkingen over de hele wereld te verkrijgen. Ter ere van 400 jaar Grolsch heb ik mee gedaan aan een creatief event in september 2014. Grolsch bestaat dit jaar 400 jaar en om dat te vieren wordt er onder andere een jubileumverpakking gemaakt. 400 street art gerelateerde kunstenaars hebben allemaal schilderijen gemaakt met de beugel als uitgangspunt en worden gefotografeerd om samengevoegd de nieuwe internationale verpakking te vormen. De schilderijen worden daarbij de hele wereld rond gestuurd en komen in Grolsch horecagelegenheden te hangen met naam en bio van de betreffende kunstenaar. Verder zal heel 2015 in het teken staan van dit unieke jubileum en zullen de schilderijen daar het hele jaar een belangrijke rol in spelen. Hieronder een link naar de site hele kleine impressie van deze hele leuke creatieve dag.

Grolsch 400 project

 

#Straatgeheim

Stel je toch eens voor dat het heel gemakkelijk zou zijn om deze kinderen in staat te stellen om een verhaal vertellen. Een verhaal over hoe ze in een spannend en geheim project werden meegenomen en daarin een aantal hele gave dingen hebben meegemaakt. Stel je voor dat deze kinderen zich met dit verhaal kunnen herinneren hoe ze krachtig waren, creatief en vooral veel plezier hadden. Stel je voor hoe ze dit verhaal kunnen vertellen aan anderen. En idealiter, stel je voor dat ze door deze ervaring ze zou stimuleren om zelf meer van dat soort mooie dingen te gaan doenZelf  heb ik actief meegedacht en geholpen met het thema: robots. Ook heb ik de kinderen ondersteund en geholpen bij het bouwen van hun robot(s), actief geflyerd en #Straatgeheim ‘De wonderlijke invasie’ gepromoot.