Stencil art

De stencilart workshop kan worden verzorgd in mijn atelier en op allerlei locaties in Nederland zoals scholen, instellingen zoals TBS klinieken. Ben je op zoek naar een creatieve invulling van je kinderfeestje, vriendenfeest, bedrijfsfeest of een CKV activiteit?  Samen gaan we aan de slag met spuitbussen en sjablonen en bij jij de kunstenaar! Je maakt zelf of samen een schilderij, dat je na de workshop mee mag nemen!
 
Werkwijze:
 
1. Om het ijs te breken begint de workshop met een leuk vragenrondje over wat stencilart nou daadwerkelijk is en wat erbij komt kijken.
2. Tijdens de workshop, ga je als deelnemer met een zelfgemaakte schets, op een leuke en interactieve manier, aan de slag met het maken van een kunstwerk.
3. Vervolgens nemen we op een interactieve manier de do's en de don'ts en basistechnieken door.

4. Wanneer de technieken voor iedereen duidelijk zijn gaan we aan de slag met het maken van een schets op papier. Jimki bied hierbij ondersteuning door aan te geven hoe het gehele vlak optimaal benut kan worden, waar je bij het uitsnijden van je ontwerp op moet letten en hoe de boodschap zo duidelijk mogelijk overgebracht kan worden.

5. Wanneer je ontwerp op papier is uitgesneden, de nodige beschermende kleding aangetrokken is en de gewenste kleuren uitgezocht zijn, gaat het echte werk  beginnen!
6. Afhankelijk van de vorm en het doel van de workshop gaan de deelnemers individueel of in groepsverband aan de slag met het uitwerken van het ontwerp met graffiti spuitbussen. Allereerst worden er +/- 2 lagen verf op het doek of paneel aangebracht. Terwijl de deelnemers druk bezig zijn met het spuiten zullen wij uiteraard rond lopen en de nodige ondersteuning bieden. Als laatste onderdeel van de workshop wordt de 'stencil' (het ontwerp dat is getekend en is uitgesneden) aangebracht. Met de spuitbus breng je de laatste laag aan en is je kunstwerk klaar.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.
(Bij groepen groter dan 15 personen zal de workshop wat langer duren)